Jõuluroad: Mõdu ja õunamahlaga hautatud hapukapsas

Jõuluroad: Mõdu ja õunamahlaga hautatud hapukapsas

21. Dec 2015, 21:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

Oleme teiega juba jaganud eriti lihtsa, aga siiski suussulava ahjuliha (SIIN), maitsva veinikastme (SIIN) ja suurepäraste Hasselbacki ahjukartulite (SIIN) retsepte - puudu on veel vaid suurepärane eestlaste jõululauaklassik ehk hautatud hapukapsas.

Jagame teiega retsepti, mille abil valmib jõululauale kaunilt kuldpruun ja suurepäraselt karamelline hapukapsas, mis sobib ahjuliha ning kuldsete kartulite kõrvale nagu valatult. Vaja läheb:

1 kg hapukapsast 
4 dl mõdu (meeõlut)
2 dl õunamahla
2 tl soola

Valmistamine on lihtsamast lihtsam: sega kõik koostisosad paksupõhjalises kastrulis kokku ning hauta madalal tulel kaane all seni, kuni kapsad on pehmeks haudunud. Selleks tasub arvestada vähemalt tunnike. Vahepeal on soovitatav kapsaid segada veendumaks, et need ühtlaselt hauduvad ja põhja ei kõrbe. Kindlasti tasub kapsast vahepeal ka maitsta ning veenduda, et maitsete tasakaal on paigas. Kui eelistad soolasemat, lisa maitse järgi soola, kui magusamat, võid kapsaid maitsestada lisades neile pisut (fariin)suhkrut. 

Emmede Klubi soovib kõigile oma lugejatele edu jõuluroogade valmistamisel ja head isu ning jaksu kõige hea ja parema kõhtu mahutamisel!