Seda huvitavat, maitsvat ja krõbedat maiuspala on palju lihtsam teha, kui alguses tunduda võib.
KOOSTISOSAD:
- 250g lehttaigent ( ilma pärmita)
- 2 õuna ( eelistatavalt punased)
- 3 spl suhkurt
- tuhksuhkurt
12 tk
VALMISTAMINE:
Vaata pilt-pidli haaval valmistusõpetust SIIT.
Eemalda õunalt mittesöödavad osad ja lõika õun 2mm viiludeks.
Keeda viilusid 200ml suhkruvees umbes 2-4 minutit, et nad veidi pehmeneks.
Rulli taigen 1-2mm paksuseks ja lõika see 25-30cm pikkusteks ja 3cm laiusteks ribadeks. Pane iga riba peale 5 õunaviilu, jättes 1/3 õunast taigna äärest välja paistma.
Rulli taigen ettevaatlikult kokku ja ühenda rull altpoolt. Aseta roosid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes umbes 30 minutit, või kuni roosid kuldse jume omandavad.
Lase roosidel jahtuda ja kata need tuhksuhkruga.
Head isu!