Õhtusöögiidee: Kuldsed kanapallid mango ja karriga

Õhtusöögiidee: Kuldsed kanapallid mango ja karriga

02. Sep 2015, 09:00 Mirjam Mirjam

See ammu-ammu õnneliku juhuse läbi sündinud retsept on üks meie pere aegumatuid lemmikuid ja kõigi seas alati meeletult populaarne. Pallikesed/kotletid saavad alati tõeliselt mahlased ja maitseküllased ning on kõigile lastele alati mokkamööda! Nende valmistamiseks vajad:

- 600g kanahakkliha
- Pool purki (150g) mangot (mina kasutasin ja kasutan enamasti mangokonservi, kuid kui teil õnnestub leida värske ja küps mango, olete õnnega koos!)
- 3 suurt küüslauguküünt (peeneks hakitult või pressitult)
- 1-1,5 sl kvaliteetset sojakastet
- 1 suur supilusikatäis karripulbrit
- näpuotsatäis soola
- 1-2 supilusikatäit riivsaia
- 1 muna

- oliiviõli pallide praadimiseks

1. Püreeri mango blenderis või saumiksriga ning vala suurde kaussi.
2. Lisa küüslauk, soja, karripulber, muna ja riivsai ning sega. Kui serveerid pallid riisiga, on nüüd õige aeg see keema panna.
3. Lisa segule kanahakkliha ja sega kõik hoolikalt läbi. 
4. Tee käed veega märjaks ja vormi hakklihasegust endale meeldiva kujuga pallid/kotletid. Väikesed pallid küpsevad kiiremini (üle), kotlettide vormimine võtab vähem aega ja nende küpsetamine on lollikindlam.
6. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli (kanahakkliha on küllaltki õrn ja kõrbeb kergesti, kui temperatuur on liiga kõrge). Kui õli säriseb, lisa pannile kanapallid ja pane kaas peale. Prae neid ühelt küljelt seni, kuni need näivad olevat poole ulatuses küpsenud. Siis keera nad ümber ja küpseta teistpidi umbes sama kaua või veidi vähem. Lõika üks pooleks, et kana küpsusastet testida ning aseta kotlet pannile tagasi, kui see ei ole korralikult läbi küpsenud – toore kana söömine ei ole kuigi hea mõte!

Hea nipp #1: Mangode asemel võid kasutada misiganes pehmeid puuvilju: banaani, nahata (konserv)virsikut vms. Mina eelistan selle retsepti jaoks iga kell mangosid, aga nende puudumisel ei jää pallid tegemata!

Hea nipp #2: Iga pannitäie vahel soovitan panni majapidamispaberiga puhtaks pühkida. Nii puhastad panni sellele jäänud kõrbenud lihatükikestest, mis kauem kõrbedes uuele satsile mõru maitse külge annavad.

Hea nipp #3: Kui valmistad palle kogu perele, kus kasvamas ka beebi või väikelaps, võid tema osa hakkmassist enne eraldada, kui soola ja sojakastet lisad!


Head isu!

05. Sep 2015, 11:08

Pilt tekitab isu 😛
peab minema poodi asju ostma ja ära katsetama 😀

eveliiy eveliiy 03. Sep 2015, 19:42

tunduvad tõesti väga maitsvad😀

Madiken, Emmede Klubi toimetus Madiken, Emmede Klubi toimetus 02. Sep 2015, 12:25

Millega võiks retseptis asendada saiapuru - et gluteenitalumatusega inimene saaks ka teha-süüa?