Õhtusöögiidee: Lihtne ja kiire tomatisupp

Õhtusöögiidee: Lihtne ja kiire tomatisupp

16. Feb 2015, 12:04 Mirjam Mirjam

Mul oli paar õhtut tagasi tunne, et tahan õhtusöögiks midagi kerget, värsket ja lihavaba, niisiis otsustasin kokku visata ühe mõnusalt maitseküllase tomatisupi ja selle serveerida imelise parmesaniga. Roog valmis sada protsenti improvisatoorses korras, aga otsustasin potti loobitud kogused teie jaoks kirja panna juhuks, kui teil peaks tekkima soov seda järgi proovida. Selle ette valmistamine võtab 15 (ma jälgisin kella) ja valmimine teised 15-20 minutit. Seega on see suurepärane “töölt kodus, suren nälga”-roog. Supp on igati kerge ja tervislik ja kui otsustad sellele palju küüslauku ja tšillit lisada, teeb see ka mõnusalt seest soojaks. Neljale sööjale vajad:

2 sibulat, hakitult
3-4 küüslauguküünt, hakitult
2 porgandit, riivitult
0.5 tl tšillihelbeid (või poolik seemneteta hakitud värske tšillikaun)
1 tl kuivatet punet
10 kirsstomatit, neljaks lõigatult
5-6 päikesekuivatet tomatit, viilutatult
1 kg purustatud tomateid
lahke peotäis (täpsemalt Grüne Fee potitäis) värsket basiilikut, hakitult
5 dl vett
4 tl soola
3-4 sl mett
1 dl rõõska koort

Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli ja prae selles sibulad klaasjaks, lisa küüslauk, porgandid, tšillihelbed ja pune ning prae paar minutit keskmisel tulel. Siis lisa kirss-, päikesekuivatatud ja purustatud tomatid, lase veel mõned minutid vaikselt potis podiseda ning lisa seejärel vesi, sool, mesi ja värske basiilik. Maitse, et kõik oleks tasakaalus – tomatite happelisuse tasakaalustamiseks on mesi (või suhkur, kui seda eelistad) hädavajalik. Jäta 15 minutiks podisema ja kui kõik koostisosad on läbi küpsenud, lisa koor, aja supp veel korraks keema ning seejärel serveeri see riivitud parmesani, värske basiiliku ja mõnusa ciabattaga. :)