Õhtusöögiidee: Maitsev ja imelihtne pasta Carbonara

Õhtusöögiidee: Maitsev ja imelihtne pasta Carbonara

10. Oct 2016, 12:04 Mirjam Mirjam

Pasta Carbonara on üks kõige legendaarsematest Itaalia pastaretseptidest ning erinevalt näiteks klassikalisest ja palavalt armastatud Bolognesest valmib Carbonara vaid loetud minutitega. Selleks ajaks, kui pasta (spagetid või tagliatelled sobivad selle konkreetse kastmega kõige paremini, aga tegelikult on see igaühe oma vaba valik) mõnusalt al dente'ks on keenud, on sinul kaste juba valmis. 

Kolmele sööjale läheb vaja:

20140911175345-50846.jpg


ca 350g (täistera) pastat
125g suitsupeekonit (soovitavalt õhukeselt viilutatud ja kamarata)
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
4 dl rõõska koort (35%)
3 munakollast
värskelt jahvatatud musta pipart
vajadusel soola
pisut oliiviõli praadimiseks
riivitud parmesani ning ohtralt hakitud peterselli garneeringuks 

Alusta sellest, et paned soolaga maitsestatud pastavee keema ning lisad siis sellesse vastavalt pakendil olevatele juhistele teie perele piisava koguse pastat (jälgi kella, et pasta üle ei keeks!).

Kuumuta pannil veidike oliiviõli ning prae selles sibul klaasjaks. Lõika peekoniviiludest väikesed tükid ning lisa need pannile, maitsesta pipraga ning prae kuni rasv on sulanud ning peekon krõbedaks muutunud. Vala sibulale ja peekonile seltsiks rõõsk koor ning kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumus selliseks, et kaste õrnalt podiseks.

Maitse, et veenduda, kas peekoni soolasusest piisas kastme maitsestamiseks, vajadusel lisa soola. Pannil podisedes muutub (vahu)koor aegamisi paksemaks kuni saavutab sobiva kreemja konsistentsi.

Kurna pasta ning jaga taldrikutele. Tee pasta sisse väikene süvend ning aseta sellesse munakollane. Seejärel haara kulp ning tõsta keev kaste muna ning pasta peale - nii seguneb sööma hakates munakollase kreemjas tekstuur kastmega ning tulemus jääb oivaline. Toore munakollase pärast ei ole vaja muretseda - keeva kastme kuumusest piisab, et muna läbi kuumutada. Pelglik sööja võib muna ka ära jätta, sest kaste on selletagi oivaline.

Garneeringuks võib pastaroale jahvatada veel pisut musta pipart, raputada hakitud peterselli ning riivida mõnusat parmesani juustu.

Head isu!

20140911181143-95561.jpg


15. Sep 2014, 07:19

Tundub imemaitsev ja suus sulav. Tundub , et peab ära katsetama 😀 !

eveliiy eveliiy 14. Sep 2014, 22:37

Tegin seda ja meie perele väga meeldis. Varsti pean tegema uue portsu imehead pasta Carbonarat 😀