Retsept Julia Eckerti poolt: "Dauphinoise" kartulid

Retsept Julia Eckerti poolt: "Dauphinoise" kartulid

19. Oct 2014, 00:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

Meie pere lemmikuks on kartulid. Ükskõik millises vormis - keedetud, praetud, küpsetatud...
Täna küpsetame neid ahjus:

Koostisosad:

1 kg kartuleid

20g võid

1 küüslauguküüs

200g vahukoort

200g piima

5g muskaatpähklit

5g meresoola

20g Cheddari juustu

Ettevalmistus:

Samm 1: Kuumuta ahi 180 kraadini.

Samm 2: Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks

Samm 3: Vala piim, koor ja sool sügavasse potti. Lisa kartulid. Aja see keema ja hoia 1-2 minutit tulel.

Samm 4: Koori ja tükelda küüslauk.

Samm 5: Rösti küüslauk õrnalt pannil ja lisa kartulitele.

kuumakindel keraamiline vorm rest küüslauk, siis saatke küüslauk pannile, et kartul.

Samm 6: Riivi juust jämeda riiviga ära.

Samm 7: Määri ahjuvorm võiga ja puista iga kartulikihi vahele muskaatpähklit ja juustu.

Samm 8: Kalla pannilt ülejäänud piima ja koore segu viimaseks kihiks ja lisa kõige peale juustu - viimasele kihile kõige rohkem.

Samm 9: Küpseta vormi eelsoojendatud ahjust 40 minutit.

Head isu!

Julia Eckert