Tragöödia Tallinnas: naabrimees tappis müra tõttu väikelaste silme ees nende ema

Tragöödia Tallinnas: naabrimees tappis müra tõttu väikelaste silme ees nende ema

07. Jan 2021, 13:14 Emmede Klubi Emmede Klubi

Teisipäeva õhtul toimus Tallinnas Ümera tänaval ränk tragöödia: 80-aastane Mati tappis väikeste laste silme ees ära nende ema, sest talle ei meeldinud olmemüra, mida perekond tekitas.

Praegu teada oleva info kohaselt läks 80-aastane Mati oma ülemise naabri uksetaha ja koputas. Kui naaber, 36-aastane Polina ukse avas, tulistas mees teda kolm korda revolvrist. Ema tapmist nägi pealt 6-aastane poeg. Korteris viibis ka 4-aastane tütar.

Pauku kuulnud naabrid kutsusid politsei ja kiirabi, lohutasid lapsi ja hoidsid vigastatud naist süles, tapja aga istus oma autosse ja sõitis minema. 

Nelja minutiga sündmuskohale jõudnud politsei alustas elustamist, kuni saabus kiirabi, kes viis naise haiglasse, kus ta vaatamata arstide pingutustele paraku suri.

Politsei pidas Mati kiiresti kinni, kõrges eas mees ei osutanud vastupanu ja põhjendas oma tegu Polina korterist kostunud olmemüraga, mis teda häiris. 

Lapsed toimetati lastehaiglasse vaimse tervise kontrolli, praeguseks on nad lähedaste hoole all.

Mati on varasemalt karistamata endine abipolitseinik, kes kasutas tapmiseks relva, mida ta omas illegaalselt. Tõenäoliselt ei olnud Mati terve mõistuse juures ning kriminaalmenetluse käigus viiakse läbi kohtuekspertiisi psühholoogiline ekspertiis. 

Eesti Päevalehele ja Postimehele kommentaare andnud majaelanike sõnul kestis Mati ja Polina vaheline konflikt juba pikka aega. Naabrite jutu järgi oli mees meeldiv täiskasvanute suhtes, kuid väga kuri laste suhtes. Ta ei kannatanud laste kisa, hüppamist või mänguasjadega toas sõitmist ning sõimas naabrit uksetaga seetõttu alatasa. Enamasti Polina mehele ust ei avanud. Tapetud Polinat on meedias kirjeldanud kui tubli inimest ja igati hoolivat ema.