Valges veinis hautatud küüliku jalg oliividega, serveeritud koos ahjus küpsetatud pennedega

Valges veinis hautatud küüliku jalg oliividega, serveeritud koos ahjus küpsetatud pennedega

28. Mar 2013, 13:52 Emmede Klubi Emmede Klubi

Jänes on pühadelaual populaarne roog - aga kuidas seda teha?

Lihavõtete retsepti jagas  Baltic Beach Hotel restorani Caviar Club peakokk Kristapa Jokmaņa.

Koostisosad:

  • Jänese jalg/jalad - 300 g (saab kasutada ka kogu küülikut, kui Sa ta tükeldad).
  • Punane vein - 150 g
  • Küüslauk - 10 g
  • Kividega rohelised oliivid - 40 g
  • Tüümian - 2 g
  • Estragon - 3 g
  • Vahukoor - 100 g
  • Penne pasta - 50 g
  • Vahukoor - 50g
  • Muskaatpähkel - 1 g
  • Sool - 5 g
  • Juust - 25 g

  Ettevalmistus:

Pane jänes eelmisel õhtul marineerima. Kasuta selleks kõiki koostisosi, peale vahukoore.

Järgmisel päeval prae jänes kergelt pannil läbi ja lisa nii jänes kui marinaad potti.

Hauta jänest madalal kuumusel umbes 1-1.5h. Seejärel lisa koor ja hauta, kuni kaste pakseneb.

Küülik ja kaste ongi valmis!

Keeda penned koos soolaga. Kui need on valmis, vala vesi ära ja sega sisse vahukoor. Lisa ka mustkaatpähklit. Tõsta ahjuvormi, puista peale juustu ja küpseta  umbes 0 minutit 180 kraadi juures.

Ja toit ongi valmis serveerimiseks!