Vürtsikad lihapallid

Vürtsikad lihapallid

25. Sep 2013, 00:00 Greetel EmmedeKlubi.ee Greetel EmmedeKlubi.ee

KOOSTISOSAD: 

  • 500g veisehakkliha
  • 4 purustatud küüslauguküünt
  • veidi hapukoort
  • natuke hakitud peterselli
  • 40g riivitud parmesani
  • 1 seemnetest puhastatud punane tsillikaun
  • 0.5tl paprikapulbrit
  • soola
  • pipart
  • 1 toores muna
  • 1.5kg tomatipüreed
  • natuke basiilikut
  • oliiviõli
  • keedetud riisi kõrvale 
Sega kausis kokku hakkliha, purustatud küüslauk, hapukoor, petersell, paremsan, hakitud tsilli ja paprikapulber. Lisa sool, pipar ja toores muna. Sega hästi läbi ja vooli segust pallikesed ( 12 tk). Kata need toidukilega ( taldrikul) ja jäta külmkappi 20 minutiks seisma. 
 
Vala tomatipüree potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ( või kuivatatud ) basiilikuga. Aja keema ja võta tulelt. 
 
Prae lihapallid pannil oliiviõlis kuldpruuniks, lisa need tomatikastmele . Keeda madalal kuumusel vahepeal segades umbes üks tund. Kui kaste muutub paksuks, lisa vett juurde. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril koos riisiga. 
Retsept on pärit raamatust "Itaalia dieet".
 
Greetel