Väikelapse hirmud

30. Jul, 02:26

Lugesin hiljuti artiklit laste öistest hirmudest http://www.emmedeklubi.ee/Vaikelaps/oised-hirmud-920/ Viimasel ajal on minu varsti 4 aastaseks saav poeg (ainuke laps peres) hakanud öösiti (magab issi ja emme toas oma voodis) ärkama ning on täiesti hirmunud ning tahaks nagu põgeneda, ka siis kui issi või emme teda sülle võtab ja lohutab. Ta nagu ei tunneks kedagi ära. Kohati lausa väriseb hirmust. Nüüd viimasel nädalal on laps lõunaunest ärgates (päevasel ajal) olnud samuti segaduses ja kardab et maa käib ringi ning ei saa aru kus ta on ja kes ta on... Vahest räägib ta, et tal pea valutab ja kui küsida kust kohast täpsemalt siis näitab pealage ja ütleb et sealt seest. Kas need vahest esinevad peavalud on kõige sellega kuidagi seotud....Arvasin alguses et võibolla on lapsel päeval liiga palju elevust olnud, et sellised hirmu ja segadusehood käivad kuid nüüd mulle tundub et see nii ei ole. Üldiselt on laps tubli, rõõmsameelne ja elav. Kas kellelgi on sellise olukorraga kogemusi?

Kristina Emmedeklubi.ee Kristina Emmedeklubi.ee 16. Sep 2013, 11:25

Peavalusid pole minu lastel olnud, kuid hirmuperioodid küll. Hirm pimeduses peituvate asjade ees ja unesegasena ka see, et ei saa aru, kes on ja kus. Perearstile tasuks kindlasti rääkida, kuid võib vabalt olla ka lihtsalt see alateadvuse aktiveerumine ja hirmude tekkimine. Hirmudest on minu lastel lahti aidanud saada ikkagi loogika ja selgitamine.

Greetel EmmedeKlubi.ee Greetel EmmedeKlubi.ee 30. Jul 2013, 20:28

Minul isiklikult ei ole, aga kui ta räägib ka, et pea valutab, soovitaksin perearstile kindlasti rääkida. Väga võimalik, et kõik on hästi, aga parem karta kui kahetseda. 😀