Lihtne nipp lapse käitumise ja koostöö parandamiseks - suhtekonto mäng!

Lihtne nipp lapse käitumise ja koostöö parandamiseks - suhtekonto mäng!

27. Nov 2023, 16:24 Emmede Klubi Emmede Klubi

Lapsevanemad kurdavad, et neil on keeruline toime tulla oma laste jonnihoogudega ja konfliktide lahendamisega. Nii võib juhtuda, et tülitsemine lapse ja vanema vahel saab valdavaks ning positiivne pool lapsega suhtlemisel jääb napiks. Tarkvanem.ee pakub lapse ja vanema hea suhte hoidmiseks välja mängulise võimaluse - täita suhtekontot.

Lapse ja vanema suhtekonto on nagu pangakonto, kuhu saab teha sissemakseid ja väljamakseid.

Selleks, et lapse ja vanema vahel oleks käskude ja korralduste asemel usaldus ja koostöö, on vaja rohkem sisse- kui väljamakseid.

Sissemaksed suhtekontole peaksid olema sagedased ja neid saab väljendada läbi positiivse tähelepanu, kuulamise, lapsega mängimise, tunnustamise jm. Need ei ole suured žestid, vaid igapäevased väikesed hetked, mis näitavad armastust, hoolivust ja tuge.

Suhtekonto saldot vähendavad väljamaksed on näiteks arvustamine ja karistamine, tülid, mittekuulamine, puudulik aeg ja tähelepanu.

Kui lapse suhtekonto seis on positiivne, siis märkad, et ta on palju altim koostööd tegema ja suur osa distsiplineerimisvajadusest kaob üldse. Kui aga oled teinud oma lapse kontolt palju väljamakseid ning ootad, et ta koristaks toa või täidaks mõne teise sinu antud ülesande, siis võib juhtuda, et laps hakkab vastu ja soovitud koostöö ei tule kergelt.

Tähtis on suhtekontot regulaarselt täita, et kontoseis püsiks positiivne ning suhtlemises ei hakkaks domineerima käskude ja korralduste andmine. Igapäevane suhtekonto täitmine on investeering lapse heaolusse. Täida suhtekontot iga päev!

Laadi alla ja prindi välja SUHTEKONTO TÖÖLEHT. Siit saad välja lõigata armastavad mängurahad tegevustega, mis aitavad sinu ja su lapse suhtekontot positiivses tasakaalus hoida.

Jaga rahasid lapsega ja anna talle võimalus otsustada, millist ühist tegevust ta ootab. Soovi korral saate alati lisategevusi juurde mõelda ja enda moodi rahasid kujundada. Kui tegevus on tehtud, leia rahale purk või karp, mille täitumist saavad kõik pereliikmed jälgida.