Sada Eesti kuulsust 12-aastase koolitüdruku toetuseks: kiusamine ei ole okei!

Sada Eesti kuulsust 12-aastase koolitüdruku toetuseks: kiusamine ei ole okei!

12. Apr 16:29 Emmede Klubi Emmede Klubi

Kirjanik Pamela Maran avaldas oma Facebooki kontol video, kus sadakond tuntud Eesti inimest avaldavad toetust koolikiusamise ohvriks sattunud 12-aastasele Arabellale. 

Pamela kirjeldas, kuidas 12-aastane Arabella talle helistas ja rääkis, kuidas tema uue kooli klassikaaslased teda kiusavad. Kõik algas Arabella jaoks sellest, kui uued klassikaaslased avastasid video, kus Arabella kuueaastasena luuletust loevad. Tänu Arabella teavitusele said juhtunust teada ka kooli juhtkond, kuid see andis kiusule ainult auru juurde. Terve klass asus Arabellat veelgi enam kiusama, sest justkui tema pärast sattusid kiusajad ju pahandustesse. Arabella kohta jagati klassikaaslaste netivestluses mõnitamiseks fotosid.

Pamela palus abi mõnelt oma tuttavalt, et saata Arabellale toetav sõnum – jõudu kõigile kiusatavatele, sest kiusamine pole okei ning kiusamises on alati süüdi kiusaja. Üleskutse läks aga Eesti kuulsate inimeste seas kulutulena levima ja nüüdseks ongi valmis toetusvideo, kus Arabellale avaldavad toetust Marten Kuningas, Mari Jürjens, Hendrik Sal-Saller, Mihkel Raud, Eeva Talsi, Jaan Pehk, Mart Juur, Peeter Oja, Stig Rästa, Tõnis Mägi, Evelin Samuel-Randvere, Kadri Voorand, Märt Avandi, Marilyn Jurman, Koit Toome, Dagmar Oja, Maarja-Liis Ilus, Merilin Mälk, Pearu Paulus, Angeelia ja Mick Pedaja, Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu, Birgit Sarrap, Henry Kõrvits, Ollie, EiK, Kaire Vilgats, isegi Grey Anatoomia näitleja Sarah Drew ning veel paljud teised tuntud inimesed. 

"Kurjaga kurja ei ravi," kirjutab Pamela. Kutsume üles kõiki lapsevanemaid üles oma lastele seda videot näitama ja teemast kodus rääkima, seda nii kiustava kui ka kiusaja vaatenurgast!

Avaliku tähelepanu tulemusena on kiusajad tüdrukult vabandust palunud ning suhted klassis on paranenud.