Anna lapsele võimalus tutvuda loomade mitmekülgse maailmaga!

Anna lapsele võimalus tutvuda loomade mitmekülgse maailmaga!

10. Dec 2022, 18:32 Emmede Klubi Emmede Klubi

Me kõik teame, et reisimine on üks viis oma maailmavaate avardamiseks, aga alati ei olegi vaja reisile minna, et maailma näha. Anna oma lapsele võimalus avastada mitmekesist loodust ja armastada loomi veelgi enam!

Igapäevastel jalutuskäikudel saame me koos lapsega jälgida linde, koeri ja kasse, imiteerida nende hääli, liigutusi ja käitumist. Lapses empaatia, kaastundlikkuse ja hoolivuse arendamiseks ei piisa ainult meie eeskujust, need omadused tuleb kaasata ka lapse mängudesse. Loomakujukestega mängimine annab selleks ideaalse võimaluse, sest see ei arenda ainult lapse teadmisi loomadest laias maailmas, vaid kujundab ka tema arusaama inimeste ja loomade vahelistest suhetest. Näiteks saame me loomakujukestega mängides õpetada lapsele, kuidas loomade eest õigesti hoolt kanda, milliseid loomade kehaosi ei tohiks katsuda, millised loomad elavad siin Eestis, millised aga eksootilisemates riikides. Nii areneb lapses läbi mängu parem arusaam elusloodusest.

Anna lapsele võimalus tutvuda eksootiliste loomadega maailma eri paigust!

Iga laps, kes on loomadest huvitatud, rõõmustaks piiramatute mänguvõimaluste üle, mida pakub LEGO DUPLO Aasta metsloomade (10974) komplekt elevandi ja beebielevandi, tiigri ja tema beebi, panda ja pandabeebi, ahvikese ja lindudega. Mänguvõimalusi laiendavad veelgi komplektis olevad bambustaimed ja õitsevad kirsipuud, samal ajal kui heliklots võimaldab esitada realistlikke looduse ja loomade hääli. Loomakujukestega mängimine arendab lapse keele- ja sotsiaalseid oskuseid, aga ka kognitiivseid oskuseid ja peenmotoorikat.

Mängimine LEGO DUPLO Lõuna-Ameerika metsloomadega (10973) on sama põnev – lõputud mängud ahvide, krokodilli, laisklooma, jaaguaribeebi, tuukani ja alpakaga nende loomulikus elukeskkonnas!

Pea meeles, et iga laps sünnib loomingulisena – seepärast ongi talle nii oluline avastada uusi asju ja saada uusi teadmisi. Laps uurib ja katsetab, õppides selle käigus erinevaid probleeme lahendama ja olukordi mõistma.

Mäng on üks olulistest tegevustest, mis arendavad loovust. Sellepärast veedavadki koolieelikud enamiku oma ajast mängides – nii õpib laps tundma ja väljendama oma emotsioone.

Lapse jaoks on oluline, et vanemad oleksid tema mängude maailma jaoks olemas, kuid ei sekkuks mängudesse liigselt. Las laps mõtleb ise välja oma mängu reeglid! Vahel võib tunduda, et laps teeb midagi valesti, aga ära rutta teda kritiseerima või parandama. Selle asemel alusta vestlust – uuri, miks laps tegi nii nagu ta tegi. Lapse põhjendused võivad sind üllatada!

Vanemate kohalolu lapse elus tähendab ka vestluseid lapsega – nii küsimuste küsimist kui vastuste pakkumist. Lahtised küsimused, mis toetavad kujutlusvõimet ja loomingulisust, võimaldavad lapsel oma mõtteid, emotsioone ja ideid vabalt väljendada. Laps õpib, et tema arvamus on tähtis, aga ka teisi kuulama. Kasuta erinevate fantaasiat ergutavate küsimuste küsimiseks LEGO DUPLO tegelasi: „Mis selle tegelase nimi on?“, „Mis talle meeldib?“, „Kus ta elab?“, jne.

yasoy95046 yasoy95046 28. Apr 2023, 10:09

11111111111111111111