Suhe pärast beebi sündi. Mida teha, et säde ei kustuks?

Suhe pärast beebi sündi. Mida teha, et säde ei kustuks?

14. Oct 2022, 17:45 Emmede Klubi Emmede Klubi

Lapse sünd muudab paarisuhet märkimisväärselt. Senini olite ainult teie kaks, nüüd on teid kolm. Üleminek ühelt peremudelilt teisele võib paarisuhtesse ka sügava lõhe lüüa.

Lapse saamist võib vaadata nagu psühholoogilist revolutsiooni, mis muudab meie vaateid kõigi ja kõige suhtes. Prioriteedid ja rollid muutuvad, vabaduse ja kohustuste piirid vaadatakse üle.

Pere loomine tähendab aja, energia ja ka majanduslike ressursside ümberjagamist, mille tõttu paarisuhe jääb mõneks ajaks varasemaga võrreldes tagaplaanile. Kaks inimest, kes on äsja lapsevanemateks saanud, magavad vähe, nende armastus on suunatud peamiselt lapsele ning paarisuhe, romantiliste tunnete väljendamine ja seks kipuvad prioriteetide nimekirjas allapoole liikuma.

Kuid kas lapsed on ikka tegelikult süüdi selles, et suhted pärast nende sündi jahtuvad, või on vanemad ise need, kes lihtsalt ei oska oma suhet kaitsta? Siit leiad mõned mõtted, kuidas pärast lapsevanemateks saamist armastavat paarisuhet säilitada.

Küsige abi

Kui te ei ela oma sugulaste lähedal, kes saaksid kodutööde ja lapsehoiuga aidata, siis ühinege teiste perekondadega. Sõbrad, naabrid, kolleegid, kes toetavad teid ja keda teie toetate. Vältige teadlikult isolatsioonimulli, kuhu värsked vanemad vahel satuvad! Jaga oma muresid teistega, looge ühine tugivõrgustik. See leevendab tunnet, et kogu vastutus on teie õlgadel. Samuti annab tugivõrgustik vanematele võimaluse rohkem koos aega veeta.

Käige koos väljas

Planeerige oma aega nii, et teil oleks vähemalt korra pooleteise-kahe kuu tagant vaba aega ainult teile kahele. Kui lähedased ei saa aidata, siis kasutage lapsehoidjat, et saaksite nautida õhtut ainult kahekesi, muretsemata võimalikult kiiresti koju jõudmise pärast. Selline paus igapäevarutiinist lõõgastab sind ja aitab hoida sädet partneriga - et sa ei unustaks, milline oli teie suhe enne lapse sündi. Jah, lapsed muudavad meie igapäevaelu, aga see ei tähenda, et sa pead lapse saamisest alates korraldama kogu oma elu ainult lapse jaoks, ise üldse puhkamata.

Proovige midagi uut

Kui eelmises lõigus tuletasime meelde, et paaril on oluline ka pärast lapse sündi oma igapäevarutiinist välja astuda ja koos aega veeta, siis sama oluline on ka viis, kuidas seda ühist aega planeeritakse. Peate harjuma mõttega, et nüüd, kui olete lapsevanemad, on spontaansuseks vähe võimalusi, kuid planeerimisest palju abi.

Laske oma kujutlusvõimel lennata. Järgekordse kino-õhtu asemel tehke midagi uut ja ebatavalist. Uued tegevused ergutavad kujutlusvõimet ja panevaid teid oma kohtinguõhtut veelgi kannatamatult ootama. Tähtis on: kohtingule minnes ei mingeid vestlusi lapsest! Ärge raisake oma kallist aega paarina sellistele vestlustele, mida saate pidada ka kodus.

Mõned ideed:

  • Minge omaenda kodulinnas giidituurile
  • Külastage improteatrit
  • Osalege paaridele mõeldud fotosessioonil
  • Võtke osa seksuaalsuse arendamise töötoast
  • Minge botaanikaaeda
  • Nautige adrenaliini kardiga sõites

Kohtingu õnnestumiseks jagage rollid ära - üks mõtleb välja õhtu plaani, broneerib piletid jne, teine aga hoolitseb lapse vajaduste eest - teeb kokkulepped lapsehoidjaga, korraldab beebile vajalikud asjad jne.

Aeg ainult iseendale

Nii sina kui ka su partner vajate ka aega ainult iseendale, sest seegi on oluline eeltingimus eduka paarisuhte säilitamiseks. Kui sul ei ole piisavalt oma aega, tekivad kergesti etteheited partnerile - selle eest, et ta läheb iga päev kodust välja, tööle, kohtub klientidega, külastab spordiklubi vms, samal ajal kui sina pead justkui 24/7 lapsega olema.

Iseenda aja jooksul keskenduge mõlemad asjadele, mis teile tõeliselt rõõmu pakuvad, ilma end süüdi tundmata, et võtate ära tähelepanu lapselt või majapidamiskohustustelt. Mine jalutama, maniküüri, raamatukokku, kinno või poodi. Süütundest priid oma aega vajavad mõlemad partnerid.

Tänu beebijälgimise seadmetele saab paarina aega veeta ka lapsega kodus olles

Ka juhul, kui te ei pääse nii sageli kodust välja kui sooviksite, on lahendus olemas! Sel ajal, kui beebi oma võrevoodis vaikselt magab või mängib, saate küünlaid süüdata ja üheskoos mõnda uut filmi vaadata, elutuppa romantilise õhkkonna võluda, restoraniväärilise eine kokata ja ühiselt kulinaarseid hõrgutisi nautida.

Selleks, et saaksite muretult koos kodus aega veeta, tulevad appi beebijälgimissüsteemid, mis säilitavad vanemate meelerahu ka siis, kui nad ei viibi ise lapse põrval. Audioseadmetega on võimalik kuulata, mida beebi teises toas teeb. Videoseadmetega saab aga monitorilt ka näha, mis lastetoas parasjagu toimub. Nii saavad vanemad veeta teineteisega aega rahulikumalt - ilma iga lapse heli pärast kõrvaltuppa kontrollima jooksmata.

Ka pärast lapsevanemaks saamist olete te mõlemad olulised mitte ainult oma lapsele, vaid ka üksteisele. Seetõttu on väga oluline mitte jääda kinni igapäevarutiini, kust on hiljem raske ära saata, sest lähete üksteisest iga päev justkui erineval liinil sõitvate laevadena mööda. Suhelge omavahel, arutage päevasündmusi, läbielamisi ja tundeid ning jagage vastutust, et ei tekiks olukordi, kus mõlemad süüdistavad vaikides teist, et tema teeb vähem.

Kuidas säilitada armastavat suhet ka pärast lapse sündi?

  • Räägi oma partnerile, kuidas sinu päev möödus, mis tegi muret, mis rõõmustas, millest mõtlesid? Huvitav, kuidas tema päev möödus? Pärast lapse sündi muutub mõlema partneri päevarühm, mistõttu on lihtne leida end paralleel-elusid elamast. Et seda ei juhtuks, on oluline omavaheline suhtlus.
  • Ära pea viha. Räägi oma tunnetest, jagage kohustused ära, küsi abi, sest teine inimene ei peagi oskama sinu mõtteid lugeda ja soove aimata.
  • Ärge unustage üksteisele "aitäh!" öelda. Igapäevaelus võtame sageli teiste tööd iseenesestmõistetavana, tänamine tundub täiesti ebavajalik, aga see pole nii! Kui olete ekstraverdid, jätke teineteisele näiteks pisikesi tänavaid märkuseid.
BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:41

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:41

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:40

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:40

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:40

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:39

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:39

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:39

1

BlgeAjyo<a972m6b x=9779> BlgeAjyo<a972m6b x=9779> 20. Dec 2023, 20:39

1