Tsirkus, mis ei väsi iial üllatamast, esineb Unibet Arenal!

Tsirkus, mis ei väsi iial üllatamast, esineb Unibet Arenal!

22. Feb 2023, 16:59 Emmede Klubi Emmede Klubi

Cirque du Soleil on maailma fantastilisemaid etenduste loojaid ning loomulikult ühendab see lisaks vaatajatele ka artiste ja sportlasi kogu maailmast. Koge Cirque du Soleil’ ainsas putukate maailma puudutavas vaatemängus – OVO – võimatut ja ootamatut. Külalisetendused toimuvad 1.–4. juunil Unibet Arenal, Tallinnas! Piletid on saadaval Piletilevi kontorites ja veebilehel www.piletilevi.ee.

SÜNDINUD KANADA TÄNAVATEL

Cirque du Soleil sündis 1984. aastal Kanadas Baie-Saint-Paulis, kui rühm värvikaid tegelasi karkudel, žongleerides, tantsides, tuld hingates ja musitseerides tänavail möllas. Guy Laliberté, Gilles Ste-Croix ja nende sõbrad hakkasid töötama üsna hullumeelse unistuse nimel – nad tahtsid luua täiesti uut tüüpi tsirkuse ning oma trupiga mööda maailma reisida. Täpselt sel hetkel sündis Cirque du Soleil.

OSA HOLLYWOODI „TÄHETÄNAVAST“

Tsirkuse asutaja ja juht Guy Laliberté on ülemaailmselt tuntud, esialgu oma Cirque du Soleil’ga seotud loomingu ja saavutuste poolest. Täna on Guy Lalibertél Hollywoodi prestiižsel „tähetänaval“ lausa oma täht.

ÜHENDAB INIMESI ÜLE KOGU MAAILMA

Tänaseks on Cirque du Soleil’l üle maailma 3600 töötajat, sealhulgas 1000 esinejat 76 rahvusest ja 35 erineva emakeelega. OVO vaatemängus osalevad 100 inimest 25 riigist, sh 52 esinejat, kes sooritavad laval kõrgetasemelisi akrobaatilisi trikke ning nihutavad inimkeha võimekuse piire. Alates vaatemängu esmaettekandest 2009. aastal Montréalis on OVO vaimustanud rohkem kui 7 miljonit inimest 26 riigi 155 linnas.

SPORTLASTEST ARTISTIDENI

Kõikjal maailmas unistavad andekad inimesed selle trupiga liitumisest, see on erakordne saavutus. Umbes 40% meie artistidest on endised professionaalsed sportlased – iluvõimlejad, maailmameistrid ja lausa olümpiavõitjad. Nende inimeste jaoks ei ole tsirkus pelgalt kunstivorm, vaid ka viis liikumise kaudu oma emotsionaalset ja intellektuaalset sisemaailma väljendada.

VAATEMÄNG ON NIME SAANUD MUNA JÄRGI?

OVO tähendab portugali keeles muna – vaatemängu lavastaja ja helilooja on brasiillased. Lavastuse alguses on laval hiiglasuur Muna. See täispuhutav Muna on 8,5 meetrit lai ja pea 7 meetrit pikk. Muna sümboliseerib eluringi.

‘’OVO’’ – AINUS PUTUKATEEMALINE VAATEMÄNG

OVO on Cirque du Soleil’ esimene ja ainus vaatemäng, mille tegelased on eranditult putukad, see kajastab putukate ulmelist maailma. Vaatemängus on esindatud mitmesugused putukad – ritsikas, rohutirts, skarabeus, liblikas, punane sipelgas, kirp, jaanimardikas, kiil, must ämblik, punane ämblik, valge ämblik, kärbes, lepatriinu, mardikas, prussakas, sääsk ja uss. See hõlmab mitmesuguseid akrobaatilisi etteasteid, imekaunist muusikat ning ümbritsevast loodusest inspireeritud detailirohkeid kostüüme.

Lisateabe saamiseks külastage veebilehte cirquedusoleil.com.
Jälgige #OVOCirque ja #cirquedusoleil Facebookis | Twitteris | Instagramis | YouTube’is| TikTokis.

SPONSORID JA PARTNERID

Cirque du Soleil tänab oma ametlikku koostööpartnerit Air Canadat.