Laul kõigile emadele, kes alles unistavad oma lapsest, või kelle ime on juba sündinud

Laul kõigile emadele, kes alles unistavad oma lapsest, või kelle ime on juba sündinud

18. Sep 2020, 17:27 Emmede Klubi Emmede Klubi

Emmede Klubi kõige armastatumad artiklid on kindasti kogemuslood. Lood sellest, kuidas on laste saamine ja kasvatamine kulgenud teistes peredes. Täna jagame taas üht kogemuslugu, kuid sel korral on kogemus pandud kirja veidi erilises vormis: lauluna.

"Soov saada last on midagi, mis tuleb sügavalt meie, naiste, hingemaailmast. See on tunne, mis tõuseb ühel hetkel meie alateadvusest esile ja saab selgeks mõtteks," jutustab Terje.

Nii küpses ka Terjes ühel eluhetkel valmis soov saada emaks. Unistus oma lapsest jäi aga kaugeks, sest rasedaks jäämine ei õnnestunud. Tulemuseni ei viinud sel korral ka meditsiin. "Lõpuks oli mul nendest süstimistest ja rohtudest nii kõrini, et ma lõin käega," meenutab ta nüüd.

Terje otsustas end vabaks lasta. Loobus viljatusravist, loobus ka sellega kaasnevast pingest ja stressist, lasi end vabaks ühiskonna seatud piirangutest, endale seatud aga ehk ka oma lähedaste poolt seatud ootustest. Vabanemisega tuli unistuse kõrvale stressi asemel leppimine, iseenda hoidmine ja armastamine, rahu. 

Kuid Terje ei loobunud unistusest saada emaks. Vastupidi, nüüd, ootusteta ja stressivabalt, pani ta oma unistuse selgelt sõnadesse. "Soovi teadlikul sõnastamisel annab maa meile justkui juured ja taevas teadmised, misjärel algab põnev ja ärev ootuse aeg," leiab ta nüüd.

Mõne aja pärast hakkas Terje nägema üht unenägu. Unenägu tütrest kahe patsiga. Kolm kuud hiljem avastaski naine, et ootab last. Pool aastat hiljem sündis Loviise, kellest tänaseks on sirgunud just selline kahe patsiga tüdruk, nagu unenägu ennustas. 

Tänutundest selle kogemuse vastu sündis laul. "Laul pealkirjaga "Tüdruk unenäost" on kingituseks kõikidele, kellel juba on või kes unistavad lastest oma elus," ütleb Terje. Tema kogemuse põhjal loodud laulu viisi ja sõnade autoriks on Külliki Levin. Laulu solist on patsidega tüdruk ise, Loviise Mäesalu. Viiulil mängib Linda Lukas. 

 

Aitäh Sulle, Terje, et jagasid meiega oma lugu!