Aastaid Eesti noorte poolt avalikult kiusatud Heldin Nool võttis endalt elu

Aastaid Eesti noorte poolt avalikult kiusatud Heldin Nool võttis endalt elu

31. Jul 2020, 18:03 Emmede Klubi Emmede Klubi

Juunis võttis endalt elu 19-aastane Heldin Nool, keda Eesti teismelised olid aastaid avalikult kiusanud.

Eesti Päevaleht kirjutab, et lugu sai alguse 2014. aastal, mil 12-aastane elurõõmus tüdruk laadis YouTube’i üles oma versiooni Grete Paia laulust „Päästke noored hinged” - naljaversiooni, sest ta ei osanud tegelikult hästi laulda. Video levis internetis kiiresti ja kaugele. Alguse sai kiusamise jada, lõõpimine, rõvedad kommentaarid ja halvustavad pilgud, mis saatsid Heldinit järgmised seitse pikka aastat. 

Kuid internetist alanud kiusamine liikus ka kooli. Ühel päeval kutsusid endised sõbrad Heldini parki, kus teda ühiselt avalikult mõnitati, näkku löödi ja filmiti. Hirmust tegi tüdruk püksi. 

Heldini mõnitamine sai terve põlvkonna Eesti teismeliste seas kurikuulsaks. Heldini sõbrad on kogunud kiusamisest näited, mida saab lugeda SIIT. Näiteks on Hendri Karpov ehk @HensuGusta kirjutanud lapsena Twitteris: "Ma sooviksin tänada mitte ainult Jumalat, vaid ka Jeesust et meil siin Tartus pole selliseid inimesi nagu Heldin Nool ..".

Lapsena naljavideo üles laadinud Heldinist sai aastatega täiskasvanu, kuid lõõpimine tema suunal ei lõppenud kunagi. Nt on veel tänavu veebruaris ilmunud säuts "öelge mis tahate aga ma lis TEAN et heldin nool oli sotsiaalne eksperiment" ning märtsis "siri play “heldin nool - päästke noored hinged”". Kommentaare kustutama ja vabandama on asutud nüüd, kui on juba hilja.

Heldin Nool lõpetas oma elutee 18. juunil 2020.