Armas või ohtlik: kas Sina lubad oma lapsel teiste juurde ööseks jääda?

Armas või ohtlik: kas Sina lubad oma lapsel teiste juurde ööseks jääda?

07. Feb 2023, 17:53 Emmede Klubi Emmede Klubi

Kas pidžaamapeod on lapsepõlve suur rõõm ja iseseisvumise osa või potentsiaalne ohuallikas? Just selle üle vaidlevad interneti-emmed üle maailma!

Kõik algas sellest, kui üks USA ema jagas Instagramis ja TikTokis oma arvamust, et ta ei luba oma lastel sõprade juurde ööseks jääda, sest see ei ole ohutu. Tara lubab oma lastel küll usaldusväärsete sõprade juures külas käia, kuid magamaminekuajaks toob ema nad koju. Ta leiab, et vanemad ei saa lihtsalt kunagi olla päris kindlad, mis toimub võõras majas öösel, kui laps magab.

Video kogus ülikiiresti miljoneid ja miljoneid vaatamisi ning sellest on omakorda tehtud kümneid sotsiaalmeedia- ja meediakajastusi. Lapsevanemad jagunevad tuliselt kaheks: need, kes Taraga temaga nõus, ja need, kes on täiesti vastu. 

Mõned leiavad, et mõelda tuleb kõikvõimalikele ohtudele – vanemad vennad ja õed, seksuaalne väärkohtlemine, alkohol, kiusamine jne. Teised leiavad, et ööbimised on okei, kuid on küsimusi, mis tuleks teise perega enne läbi arutada – kes majas veel viibivad, mida süüakse, kas peres on relvasid jms. Kolmandad on aga seda meelt, et lapsepõlverõõmude ära keelamine ei vii kuskile, takistab eakohaseid sõprussuhteid, pärsib lapse iseseisvumist ning kasvatab teismelise, kes hiilib lihtsalt oma vanemate seljataga.

 

Mida Sina arvad – kas lubad oma lapsel ööbida sõprade juures ja käia pidžaamapidudel? Miks või miks mitte?