Logopeedi juures käia praegu ei saa, aga need videod aitavad kõneoskust kodus harjutada!

Logopeedi juures käia praegu ei saa, aga need videod aitavad kõneoskust kodus harjutada!

01. Apr 2020, 11:07 Emmede Klubi Emmede Klubi

Innove Rajaleidja logopeedidel on valminud on 10 videot, mis õpetavad lapsi tegema logopeedilisi harjutusi lihtsalt ja lõbusalt! Vahvad videod nagu “Jõehobu”, “Kondi närimine” ja "Politseiauto” muudavad harjutuste kodus tegemise lastele ja peredele kindlasti kergemaks ja põnevamaks.

Videos näidatakse ette, kuidas harjutust teha. Ekraanile ilmuvad ja kõlarites kostuvad samal ajal abistavad selgitused. Video järgi saab harjutust teha igas vanuses laps. Väiksemad lapsed vajavad ema-isa abi video tööle panemisel ja korduste lugemisel, suuremad lapsed saavad harjutamisega nende videote abil ka täiesti iseseisvalt hakkama.

Harjutused on mõeldud peamiselt nendele lastele, kes juba käivad regulaarselt logopeedi juures. Milliseid harjutusi, kui tihti ja mitu korda on vaja kodus teha, määrab lapse logopeed.

Muidugi võivad harjutusi teha ka kõik, kelle keele- ja suulihased vajavad veidi treenimist! Iga video all on kirjas, mida (milliseid lihaseid ja milliste häälikute hääldamist) antud harjutus treenib ning mitu korda ja kui tihti tasuks harjutust teha.

Harjutused “Jõehobu”, “Kondi närimine”, “Konnake”, “Politseiauto”, “Keelelabidas”, “Huulte limpsimine”, “Hammaste pesemine”, “Hammaste loendamine”, “Puristamine keelega” ja “Hobuse kappamine” on koondatud Innove YouTube’i kanali esitusloendisse “Logopeedi nõuanded”:

Peatselt saavad valmis veel 13 harjutusvideot, aga ka kolm lustakat joonisfilmi, mille tegevusele saab laps kaasa elada samaaegselt harjutusi tehes.  Lisaks sellele ilmuvad varsti õpetusvideod kõigi eesti keele häälikute hääldamiseks. Kõik need lisatakse samuti esitusloendisse "Logopeedilised nõuanded". 

 

Kas Sinu laps käib logopeedi juures? Kuidas toimub logopeediline nõustamine pragusel ajal? Kas võimalusest kodus video järgi harjutusi teha on abi?