On koolivaheaeg! Kuidas vaheaega sisukalt veeta?

On koolivaheaeg! Kuidas vaheaega sisukalt veeta?

20. Apr 2020, 12:02 Emmede Klubi Emmede Klubi

Tänavune kevad on laste ja noorte jaoks teistmoodi - lisaks kodusele õppele ootab ees ka nädal aega kodust koolivaheaega. Kuidas seda sisukalt täita?

Uutmoodi õpe on olnud vaimselt kurnav nii paljudele lastele ja noortele kui ka õpetajatele ja vanematele. Puhkus on praegu väga vajalik. Kuid ka puhkama peame nii, et see ei ohustaks teisi - see tähendab, vältides füüsilisi kontakte teiste inimestega.

Haridus- ja Teadusministeerium koostöös portaalidega Teeviit ja Delfi kutsuvad noori veetma vaheaega ühtaegu ohutult ja sisukalt. Nad pakuvad noortele koolivaheajal huvitavat, põnevat ja lõbusat programmi. Programmi juhivad Kristel Aaslaidi ja Mattias Naani, kes külastavad virtuaalselt tuntud Eesti inimeste kodusi. Nädala jooksul võetakse jutuks vaimne ja füüsiline tervis, kõneletakse avalikust esinemisest, muusikast, kokandusest aga ka ümbritsevast keskkonnast ja teadusest. Noored saavad võtta osa challenge 'itest ja võida vingeid auhindu.

Live-programm toimub iga päev kell 10.30-12.00 SIIN

  • Tänaseks teemaks oli vaimne ja füüsiline tervis ning toitumine, külalistena osalesid Liis Velsker ja Joel Ostrat, auhinna pani välja Nike. 
  • Teisipäevaseks teemaks on loodus ja teadus, külalised on Kristo Elias ja Karl Vilhelm Valter ning auhinna paneb välja Rademar. 
  • Kolmapäevaseks teemaks on sport ja loodus, külalistena osalevad Kelly Sildaru ja Mihkel Ustav ning auhinna paneb välja Photopoint. 
  • Neljapäevane teema on muusika, külalistena osalevad Liis Lemsalu ja Villemdrillem ning auhinna paneb välja Telia. 
  • Reedel on teemaks keskkond ja teadlik tarbimine, külalistena osalevad Maris Lüüs, Kristjan Lüüs ja Kertu Birgit Anton ning auhinna paneb välja Rimi.

Lisaks live-programmile koondab portaal Teeviit nädala jooksul hulga tegevusi ja põnevat infot vaheaja sisustamiseks. Vaheajalised saavad ka ise oma ideid sisukateks ja ohututeks tegevusteks välja pakkuda - kas SIIN või kirjutades oma idee sotsiaalmeediasse ja märkides selle juurde #sisukasvaheaeg.

 

Mis on teie peres vaheajaks plaanis?