Mänguasjad ja lapse areng

Mänguasjad ja lapse areng

27. Apr 2020, 12:16 MerleT MerleT

Mänguasjad täidavad tähtsat rolli lapse eluteel. Need aitavad lapsel tundma õppida ümbritsevat maailma. Lapsed vajavad erinevas vanuses erinevaid mänguasju. Tähtis on, et lapsel oleks mitmekesine valik mänguasju, mis arendavad iga tema meelt. Kindlasti tuleb jälgida, millised mängud lapsele huvi pakuvad ja toetada tema valikut. Lisaks vajavad lapsed mänguasju, mis võimaldavad olla neil loovad.

Kui sündis minu esimene poeg, siis enamus tema mänguasju olid värvilised plastmassist jublakad, mis tegid kõikvõimalike hääli. Arvasin, et see on nii lahe ja lapsele ka tore. Reaalsus oli teine. Laps tundis vaid hetke nende vastu huvi. Kui tema kätte sattus puulusikas ja kauss, siis oli mitu tundi põnevust. Uskumatu, eks. Tänasel päeval on meie peres kolm poissi , vanuses 0-7 ja ma hindan palju rohkem looduslikust materjalist ja tõetruusid mänguasju, mis arendavad palju rohkem lapse meeli.

Hiljuti sattusin www.sirena.ee lehele, mis köitis koheselt minu tähelepanu. Sirena e-poest leiab esemeid, mis arendavad lapse loovust ja meeli. Mulle meeldib, et tooted on puidust. Puit on looduslik materjal- ta on elulähedasem ja loodussõbralikum. Kõige olulisem on , et puit on vastupidavam. Mänguasjad pakuvad pikaajalisemalt rõõmu, mitte ei purune esimesel kukkumisel, mis tavaliselt juhtub plastmassist mänguasjadega.

Koheselt jäi mulle silma, et Sirena lehelt leiab mänguasju, mis on väikesed miniversioonid päris asjadest. Tänu nendele miniversioonidele saab last kaasata paljudesse igapäevaelu toimetustesse. Näiteks tööriistakohver väikesele meistrimehele :https://www.sirena.ee/rollimangud/realistlik-tooriistakohver .Kohver koosneb 48st asjast, mis on koduses majapidamises igati vajalikud tööriistad. Meil on rõõm seda kohvrit omada ja meie 7a poeg on suures vaimustuses. Lõpuks ta saab kõike ise teha, ilma , et peaks abi paluma. Tal on sobivas mõõdus saag, mida on hea käsitleda ja suunata. Haamer, mis on miniversioon issi omast, aga palju kergem ja lapsele sobivas mõõdus. Tal on nüüd oma kruvikeerajad ja ta ei pea enam issilt küsima, kui vaja autol patareid ära vahetada. Ta on suures vaimustuses. Terve nädalavahetuse , mis me maakodus veetsime, käis üks kõva puusepatöö. Meisterdati valmis uhke maja, millel oli keerdtrepp ja vettehüppelaud. Uskumatu! Lapse fantaasia läks lendama.


Või toksimismäng, mis on väga loominguline ja lõbus, https://www.sirena.ee/meisterdamine/toksimismang-robot. Haamriga saad korktahvlile toksida pilte. Toksimismänguga on kaasas ka kaardid, kus pildid motiividega, aga palju lõbusam on lasta lapsel ise välja mõelda. Justkui väike lugu. Hiljem saab laps jutustada, mis valmis meisterdas. Meie 5.aastasele poisipõnnile meeldib toksimismäng väga. Kui maal olles saab puidust ehitada igasuguseid vahvaid asju ja haamriga toksida naelu, siis linnas olles on heaks alternatiiviks toksimismäng.


Meie peres kasvab ka üks alla aastane poisipõnn, kellele leidsime samuti Sirena lehelt toredaid mänguasju. Klassika on muidugi kõikvõimalikud sorteerimismängud, https://www.sirena.ee/motoorika/sorter-edvin-kid-s-concept . Sorteerides areneb koordinatsioon ja õpib eristama värve ja kujundeid.


Sirena lehelt leiate mitmekesise valikuga mänguasju. Lapsed saavad ise tegutseda ja olla loovad. Need mänguasjad panevad lapsed mõtlema ja tegutsema, võimaldades kasutada fantaasiamaailma ja teha igakord omamoodi.

Sooduskoodiga "PUIDUSTMÄNGUASJAD"  kogu kaup -15% ja kehtib kuni 10.mai.

Postitus valmis koostöös www.sirena.ee -ga !