Saksa prokuratuur: Madeleine on surnud

Saksa prokuratuur: Madeleine on surnud

17. Jun 2020, 12:52 Emmede Klubi Emmede Klubi

Saksa prokuratuuri hinnangul on maailma kuulsaim kadunud inimene, Madeleine McCann kindlasti surnud.

Prokuratuuri esindajate sõnul ei tea nad veel, mis lapsega täpselt juhtus, kuid nad on tänaseks täiesti veendunud, et Madeleine on kahjuks siiski surnud. Milliste tõendite põhjal prokuratuur seda arvab ja väidab, ei saa aga veel avaldada, sest see võiks uurimist kahjustada. "See on mõrvajuhtum, mitte kadunud isiku juhtum," ütles Saksa prokurör Hans Christian Wolters. 

Hiljuti avalikuks tulnud kahtlusalune Christian Brückner ise eitab oma süüd või üldse mingit seost McCanni juhtumiga. Selleks on ka põhjust. Brückner istub hetkel vangis, kus tal on jäänud kanda kaks kuud karistust narkokuriteo eest ja seitse aastat vägistamise eest. Kohus kaalub hetkel vägistamise eest määratud karistuse kustutamist Saksa politsei poolt protsessi käigus tehtud vigade eest. Kui see karistus kustutatakse ja Brückneri McCanni asjas kinnipidamiseks pole selleks hetkeks veel piisavalt tõendeid, siis saab mees paari kuu pärast vabaks. Võimud kardavad, et siis põgeneb tavälismaale, kust teda ei pruugi enam kätte saada ka juhul, kui McCanni juhtum lahendatakse.

Liiguvad jutud, et Brückner võib olla seotud veel mitmete laste kadumiste ja mõrvadega. Mehe matkabussist leiti hulgaliselt laste asju - riideid, väikseid ujumisrõivaid. Samuti leiti üle 8000 foto ja video väikeste laste väärkohtlemisest. Osadel piltidel on Brückner ise osaliselt või täielikult alasti tegeleb seksuaalse tegevusega. Brücknerit seostatakse ka 1998. aastal Saksamaal röövitud, vägistatud, tapetud ja lõigutud 13-aastase Tristan Bürbachi juhtumiga. 

Madeleine McCann kadus kolmeaastasena 13 aastat tagasi oma pere hotellitoast voodist, kui oli perepuhkusel Portugalis Praia da Luzis. 

(Allikad: The Sydney Morning Herald, New York Post)